Wat Is Diwali?

HET VOLLEDIG VERHAAL

Het Verhaal Van Diwali

Tijdens Diwali wordt de terugkeer van Ram, vrouw Sita en jongere broer Laksman naar stad Ayodhya in India gevierd Ram was oudste zoon van de koning In Ayodya, hij was een geliefde prins die niet van negativiteit hield zal alles vanuit een positieve kant.

Hij zou de perfecte troonopvolger van het koninkrijk maar zijn stiefmoder zag dat allemaal anders. Haar zoon moest opvolger worden en zo jaagde ze Ram weg van het koninrijk. Sita en Lakshman wilde niet alleen blijven en gingen met Ram mee naar het bos. In het bos beleefde de drietal mooie en minder mooie avonturen. Een van de bekendste verhalen is dat Sita werd ontvoerd door Ravana. Dit was in opdracht van zijn zus Surpanaka, zij wilde dolgraag met Ram trouwen maar werd afgewezen en probeerde wraak te nemen.
Sita werd opgesloten op het eiland Lanka (wat nu Sri Lanka is).
De apengod Hanuman hielp Rama en Lakshmana bij het bevrijden van Sita.

Na de bevrijding keerde zij terug naar Ayodhya en Rama werd tot koning gekroond, zijn vader de voormalige koning was inmiddels overleden. De inwoners van Ayodhya waren nog nooit zo gelukkig geweest, huizen werden versierd, de stad telde ontelbare Diya’s, viertien jaar na duisternis. Diwali, het stilstaan bij de donkere en moeilijke tijden en ruimte maken voor een nieuw begin met nieuwe kansen. Doormiddel van Diya’s aan te steken worden de boze energieën weggejaagd en ruimte gemaakt voor positieve energieën. Op Diwali wensen we elkaar een “Subh Diwali”, een gelukkige Diwali.